10. Beheer Kahawa meta-informatie

Auteur Jan Corthouts
Aanmaak 15 okt 2001 11:42
Aangepast door Luc Bastiaenssen
Aangepast op 22 sep 2005 13:37
Oud BVV nr 2002

10.1. Abstract

Dit document bevat een voorstel voor het beheer van de Kahawa meta-informatie in Brocade.

10.2. Problematiek en doelstellingen

Alle meta-informatie i.v.m. de Kahawa-databanken zit op dit ogenblik vervat in een XML-bestand. Telkens een updating van de Kahawa-pagina’s op het Web nodig is, wordt het Kahawa XML-bestand manueel bewerkt en vervolgens door manuele interventie naar HTML-pagina’s getransformeerd m.b.v. een python-programma. Kahawa wordt gepubliceerd op http://anet.ua.ac.be/kahawa/xxx/index.html met xxx is de identifier van de Gebruiksomgevingen.

Doelstellingen

• Creatie van een omgeving die het mogelijk maakt om de Kahawa-meta-informatie door verschillende personen op een flexibele wijze te laten beheersen.
  • Automatische aanmaak van de Kahawa XML-file vanuit de meta-informatie
  • Automatische transformatie van de XML-file naar HTML-pagina’s

Alle Kahawa-databanken moeten in de catalografie vooraf beschreven zijn middels een c:lvd-record. In de Kahawa-omgeving wordt de bibliografische beschrijving uit de catalogus overgenomen. Aan de informatie afkomstig uit de catalogus worden dan in de Kahawa-omgeving specifieke elementen toegevoegd.

10.3. Kahawa meta-informatie

Een Kahawa entry bevat volgende meta-informatie.

Identificatie (=name)
Kies een korte identifier (enkel kleine letters; geen cijfers; geen leestekens)
Bibliografisch record c-loi
Geef hier een c-loi in, verplicht veld
Titel
Wordt overgenomen uit c:loi
Uitgever
Wordt overgenomen uit c:loi
Rubriek
Over te nemen op basis van onderwerpsontsluiting in c:loi. In Kahawa wordt de UDC code overgenomen. Bij publicatie van Kahawa wordt op basis van de UDC-code de databank in een onderwerpscategorie opgenomen. Dit gebeurt op basis van relatie tussen UDC-code en code aanwinstenlijst.
URL
Over te nemen van c:loi na controle van de toegangscode (toegangscode van c:loi en toegangscode van Kahawa-bestemming dienen dezelfde te zijn). URL met toegangscode = anet mag in elk van de bestemmingen worden overgenomen
Jaar
hier wordt de periode gegeven waarop de gegevens betrekking hebben
Frequentiepatroon
frequentie van verschijnen
Laatste wijziging
hier wordt de datum van laatste update genoteerd
Nieuw
datum tot dewelke de databank in de rubriek van nieuwe titels dient opgenomen te blijven
Omgevingscode(s)
Op basis van deze toegangscode kunnen afzonderlijke Kahawa-omgevingen worden gebouwd (bijv. ua, luc, hha, ...)
Object type
look-up object; niet herhaalbaar
Annotatie voor intern gebruik
info (N, E, F, U): bijkomende informatie voor de eindgebruiker.
URL van het toepassings-icoon
href van icon van de toepassing
ICA-server
IP-nummer van de ICA-server ICA-name Naam van de ICA-toepassing ICA hres ICA horizontale resolutie ICA vres ICA verticale resolutie ICA Share driveletter ICA Naam van de te mounten drive
Share name
Naam van de te mounten share Applet base driveletter Applet base Applet map driveletter Applet map share Applet executable Applet executable directory Applet install (obsolete) Applet os (obsolete)
Publiek
Cechkbox Test publiceert de databank in testomgeving. Public publiceert de databank in productieomgeving. Op die manier kunnen Kahawa entries worden gemaakt enkel voor het testen van bepaalde toepassingen.

10.4. Kahawa look-up objecten

• Object type
    • Code:
      • url
      • citrix
      • cdrom
    • Verwoording Engels
    • Verwoording Nederlands
    • Verwoording Frans
    • Verwoording Universeel

10.5. Eigenlijke toepassing

• Conversie van Kahawa-meta-informatie naar XML. Voor elke bestemming wordt een aparte XML-file gemaakt. Bijv. kahawa-ua.html bevat enkel de kahawa-entries waarvan bestemming=”ua”.
  • Parsing van XML file
  • Conversie van XML naar HTML